Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kırım’da Türk Şehitliği’ne saldırı

Sivastopol kentinde bulunan Türk Şehitliği’ndeki bazı mezarların üzerindeki ay yıldız tahrip edildi.



Sivastopol’da, Kırım Savaşı’nda ÅŸehit düÅŸen Türk askerleri anısına düzenlenen Türk ÅžehitliÄŸi’nde 11 mezarın üzerindeki ay yıldız tahrip edildi.
Sapun Dağı’nda yer alan ÅŸehitliÄŸe ulaşımı kolaylaÅŸtıran, üzerinde Ukraynaca ve Ä°ngilizce yazılar bulunan tabelaların da kaldırıldığı belirlendi.

Kırım Azerbaycanlılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Rahim Hümbetov, kente her geldiÄŸinde anıtı ziyaret ettiÄŸini, mezarların tahrip edildiÄŸini de cumartesi günü fark ettiklerini söyledi.

Sivastopollu aktivist Lenur Usmanov da Kırım’ın tek taraflı olarak Rusya’ya baÄŸlanmasıyla birlikte yaÅŸanan geçiÅŸ dönemi nedeniyle mezarların tekrar düzenlenmesi sürecinin uzayacağını, bu iÅŸi gönüllülerin üstlenmesi gerektiÄŸini vurguladı. Usmanov, “Ben, Allah rızası için katkıda bulunurum. Çünkü bunlar Müslüman kardeÅŸlerimizin mezarları” dedi.

Rusya Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sivastopol Åžubesi’nden yapılan açıklamada da kentte Ukraynaca yazılı tabelaların, Rusça tabelalarla deÄŸiÅŸtirilmesi çalışmaları kapsamında söküldüÄŸü, mezarların tahrip olayının ise araÅŸtırılacağı ifade edildi.

Osmanlı-Rus Kırım Savaşı’nda (1853-1856) ÅŸehit düÅŸen Türk askerleri anısına 2004 yılında düzenlenen ÅŸehitlikte 35 mezar bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.